Ásványlexikon

Ásványok jótékony hatásai

Az ékszereinkhez felhasznált ásványokat nem csupán szépségük miatt használjuk fel, hanem a mindennapjainkra gyakorolt jótékony hatásuk is nagyon fontos szempont. Webshopunkban történő vásárlás előtt mindenképp olvasd át melyik ásvány mire használatos, így akár ajándékozáskor is könnyebb helyzetbe kerülhetsz!

Kattints az ásvány nevére, hogy jobban megismerhesd.

Akvamarin

A bátorság köve. Nyugtat, csökkenti a stresszt, enyhíti a félelmeket, javítja a kommunikációt, jó a torokfájásra, a pajzsmirigy problémára, szabályozza a hormonokat. Harmóniát teremt, összehangolja a csakraműködést.
Színe: zöldeskék

Amazonit

A termékenység köve. Segíti a szeretetteljes kommunikációt, mivel jó hatással van a szív- és torokcsakrára. Eloszlatja a negatív energiákat, elnyeli a káros sugárzásokat, helyreállítja az anyagcsere-folyamatokat. Oldja az idegrendszeren belüli blokkokat és az izomgörcsöt. Hasznos a csontritkulásra, kalciumhiányra és az ebből adódó betegségekre.
Színe: kék, zöld

Ametiszt

A spiritualitás köve. Fejleszti az önzetlenséget és a spirituális bölcsességet. Működésbe hozza a médiumi képességeket. Serkenti a hormonképződést, erősíti a méregtelenítő szerveket és az immunrendszert. Nyugtatja az agyat és az idegrendszert, segít a jó döntéshozatalban, az egyik legspirituálisabb rezgésű kő.
Színe: bíbortól a levendulaszínig

Alabástrom

Minden olyan problémával szembesít, amiknek hatására elveszíthetem önbecsülésem. Gyengéd támogatásával elvisz a megbocsátásig, az önmagam feloldozásáig, ezért szívgyógyító, szívcsakra kioldó, tudat nyugtató, és gondolat tisztító. Segít felállítani a határokat, kiegyensúlyozni a labilis lelkiállapotot és feloldani az izomgörcsöket.

Szín: fehér, sárgás, vörös

Aventurin

A boldogulás köve. Nagyon pozitív kő.  Csökkenti a koleszterin szintet, egyensúlyban tartja a vérnyomást, megelőzi az érelmeszesedést és a szívrohamot. Serkenti az anyagcserét, csökkenti az allergiás tüneteket. Elixírként gyógyítja a bőrproblémákat.
Színe: zöld, kék, vörös, őszibarack színű

Bronzit

A nyugalom köve. Oldja a stresszt, a belső feszültséget, belső nyugalmat ad, növeli a tetterőt. Megőrzi a józan gondolkodást, a kontrollt. Erősíti az idegeket, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású, erős  kimerültség esetén segíti a jó pihenést.
Színe: barna arany csillogással

Citrin

Auravédelmező kő. Hatékonyan tisztít és regenerál. A Nap erejét hordozza, energiát ad. Sosem kell tisztítani. Tisztítja, egyensúlyba hozza a finomtesteket és összehangolja azokat a fizikaival. Gazdagságot hozó kristályok közé tartozik. Vonzza a gyarapodást, a sikert és mindent, ami jó. Hasznos az elváltozással járó betegségeknél, méregtelenít, tisztítja a  vesét és az epét, egyensúlyba hozza a pajzsmirigyet, erősíti az idegeket. Kiváló a székrekedésre és a cellulitiszre.
Színe: sárgától a sárgásbarnáig

Dumortierit

nyugtatja és ellazítja idegrendszerünket, segít például belső nyugtalanság, stresszeltség, stresszes fejfájás esetén. Ezekben a helyzetekben fellépő korlátozottság érzés okozta szervi tünetkben ( tüdő és hörgők problémái). Hatásos fertőzések esetén is: csökkenti a lázat, csillapítja a hányást és a görcsöket, valamint a fejfájást. Segítségével javul és tartósabbá válik a koncentráció. Fokozza az agy tevékenységét, és javítja megfigyelőképességünket. Iskolás gyermekek részére kimondottan ajánlott.

Színe: kék, mélykék, ibolyakék, vörösesbarna

Fluorit

Erős védelmező kő. Tisztítja és stabilizálja az aurát. Fejleszti a fizikai és a szellemi összerendezettséget, megkönnyíti a gyors gondolkodást, a tanulás kitűnő segítője. Megjavítja a károsodott DNS-eseket, hatásos a vírusokkal szemben (elixírként), gyógyítja a légutakat, a fekélyeket, a bőr betegségeit, a megfázást, az arcüreggyulladást, fájdalomcsillapító. Marokkőként erős nyugtató.
Színe: színtelen, kék, zöld, bíbor, sárga

Füstkvarc

Földelő kő. Emeli a rezgéseket, védelmet nyújt, oldja a stresszt, csillapítja a félelmet, segíti a depressziót, növeli a férfiasságot, tisztítja a gyökércsakrát, enyhíti a rémálmokat. Főleg has, csípő és a lábak betegségeire hatásos, enyhíti a fájdalmat, oldja a görcsöket.

Színe: barnástól feketés árnyalatig

Gránát

A segítség köve. Újjáéleszti, tisztítja és egyensúlyba hozza az energiát, és higgadtságot vagy szenvedélyt hoz; attól függően, hogy mire van szükség. Azt tartják róla, hogy képes elriasztani a közelgő veszélyt, és régen védelmet nyújtó talizmánként hordozták magukkal. Regenerálja a testet, serkenti az anyagcserét, tisztítja a vért, a szívet, a tüdőt, megújítja a DNS-t. Életenergiával tölt fel.
Színe: vörös, zöld, sárga, barna, fekete

Hegyikristály

A leghatékonyabb gyógyító kő. Véd a sugárzás ellen, a belső energiát a lehető legmagasabb szintre emeli. Tisztítja és erősíti a szerveket és a lelket. Minden színt tartalmaz, a létezés minden szintjén kifejti hatását. Bármilyen betegség esetén használható. Élénkíti az immunrendszert, csillapítja az égéseket.
Színe: színtelen

Hematit

A vér köve. Minden vérhez, és szív és keringési rendszerhez köthető betegségben a segítségünkre van. Ezen kívül szoros kapcsolatban áll az érzelemvilágunkkal. Ezt teljesen átvilágítva tehetjük fel egyszercsak magunknak a kérdést: Akarok e változtatni? Segít dönteni, segít a vágyat magamba felhozni.

Színe: vörösesbarna, szürkésfekete, fekete

Holdkő

Az új kezdetek köve. Erősen kötődik a Holdhoz. Tudatossá teszi a tudatalattit, fokozza a megérzést, az empátiát,  a tisztánlátást és az extraszensz képességeket. Segíti az emésztő- és a szaporítószervek működését, csökkenti a méreganyagokat a szervezetben, harmonizálja a menstruációs problémákat, hatékony a fogantatásra, a szülésre és a szoptatásra.
Színe: fehér, krémszínű, sárga

Hópehely obszidián

A tisztaság köve. Nyugtat, csillapít, kiegyensúlyozza a testet, lelket, szellemet. Jótékonyan hat az erekre, javítja a keringést, elixírje jó a szemre és a  bőrre.
Színe: fekete és fehér foltos 

Howlit

Nyugtató kő. Kiváló álmatlanság ellen párna alá téve, vagy elixírként. Segít a testen kívüli utazásoknál, az előző életekhez való eljutásnál. Türelemre tanít. Zsírégető hatású. Egyensúlyban tartja a kalciumszintet.
Színe: fehér, zöld (jól festhető, gyakran színezik)

Indián achát

Segít a depresszió és a letargia enyhítésében, megerősíti öröm és boldogságérzetünket. Érzelmi, fizikai és intellektuális egyensúlyt teremtenek. Segítik a fizikai energia összpontosítását és stabilizálását. Tisztító hatása fizikai és érzelmi szinten erőteljes. A szívre helyezve jótékonyan hat az érzelmi rendellenességekre, amelyek gátolják a szeretet elfogadását. A hasra téve vagy elixírkrémként fogyasztva serkenti az emésztést és enyhíti a gyomorhurutot. Gyógyítja a szemet, a gyomrot és a méhet, tisztítja a nyirokrendszert és a hasnyálmirigyet, erősíti a hajszálereket, orvosolja a bőrbetegségeket.

Színe:zöld, narancssárga, barna, kék, kékeszöld, vörös

Jáde

A tisztaság köve. Jó a szívcsakrára, növeli és táplálja a szeretetet, védelmet nyújt, távol tartja az ártalmakat, vonzza a szerencsét és a barátságot, növeli az önállóságot. Jó hatású a vesékre, méregtelenít, gyógyítja a műtéti sebeket, fokozza a termékenységet, segít a szülésnél, egyensúlyban tartja a sav-lúg arányt.
Színe: zöld, narancssárga, barna, kék, kékeszöld, vörös, levendulakék

Jáspis

Gondoskodó kő.  Minden szempontból egységessé tesz, összehangolja a csakrákat, segíti asámáni utazásokat, gondoskodik a védelemről, elnyeli a negatív energiát, egyensúlyban tartja a jin és a jang energiákat. Támogatja a keringést, az emésztő- és ivarszerveket.
Színe: vörös, barna, sárga, zöld, kék

 Mokkajáspis: ez a kő a változás köve. Feltárja előttem mi az amiben éppen benne vagyok, és mi az ami rám vár. Döntésem alapján indítja be a változást. Ha maradni akarok abban ami vagyok akkor ő leáll, de ha indulni akarok, magamhoz venni mindazt, ami megvalósulásra vár beindítja azt. Változásom igazi kaland lehet ha akarom, játék és kacagás. Mert kitágul a világ és játszótérré válik.

Dalmatapöttsös-jáspis: A dalmata jáspis egységessé tesz, összehangolja a testet és a lelket. Elnyeli a negatív energiákat, gondoskodik a védelemről. Elősegíti a kiegyensúlyozottságot, határozottá, kitartóvá tesz. Növeli a lelki erőt, nyugodttá tesz. Gyógyhatásával segíti az egész immunrendszert. Jó hatással van a gyomorra, a keringésre, a vesebetegségekre. Vércukorszintre gyakorolt hatása miatt, ajánlott cukorbetegeknek, de hatásos bélfekélyek esetében is.

Karneol

Stabilizáló kő. Más köveket is meg tud tisztítani. Tele van életerővel, serkenti az anyagcserét, hat a női szaporítószervekre, növeli a termékenységet, csökkenti a frigiditást és az impotenciát, gyógyítja a kismedence problémáit, a reumát, az idegzsábát, a depressziót, a veséket, javítja a vérellátást.

Színe: vörös, narancssárga

Kianit

A szónokok köve. Nyugtat, közvetítője a magas rezgésű energiáknak, lélekkísérőkkel áll kapcsolatban. Gyógyító álmokat hoz, segíti a halálon keresztüli átalakulást. Összehangolja a csakrákat, tisztítja az energiatestet. Oldja a félelmeket és a blokkokat. Kiválóan hat a pajzsmirigyre, a mellékpajzsmirigyre, a mellékvesére, az agyra. Természetes fájdalomcsillapító, csökkenti a vérnyomást, megszabadít a felesleges súlytól.
Színe: kékesfehér, zöld, fekete

Krizokolla

A békés és éltető kő. Segíti a meditációt és kommunikációt. A lakáson belül a negatív energia minden fajtáját eltünteti. Méregteleníti a májat, a veséket és a beleket segít az ízületi gyulladásnál, csontbetegségeknél, izomgörcsnél, (méhfal izmainál is) emésztőszervek problémáinál, égésnél, pajzsmirigy betegségeinél. Csökkenti a gyulladást és a vérnyomást.Serkenti az öntudatot és a belső egyensúlyt, valamint magabiztossá és kellően érzékennyé tesz. Fokozza a személyes erőt, és ösztönzi a kreativitást. Legyőzi a fóbiákat, eltünteti a negatívvitást; és akinél szükséges, támogatja a motiváltságot. 

Színe: kékesfehér, zöld, fekete

Labradorit

Az ezoterikus tudás köve. Fényhozó kő. Erős védelmező, erősíti a tudatot, megelőzi az energiaszivárgást, megvéd a negatív energiákkal szemben.
Jó hatással  van a szemre, az agy rendellenességeire, a menstruációs feszültségre, csökkenti a vérnyomást. Képes néhány másodperc alatt letisztítani az aurát, beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát, letisztítja a többi követ is.
Színe: szürkéstől a feketéig, kékkel, sárgával színezve (ritka a fehér labradorit)

Lapisz lazuli

A harmónia köve.  Oldja a stresszt, növeli az intuíciós képességeket. Fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális szinten harmóniát teremt. Enyhíti a fájdalmat, a migrént, hat a depresszióra, a légző- és idegrendszerre, a gégére, a pajzsmirigyre, az immunrendszerre. Tisztítja a vért, csökkenti a vérnyomást, a szédülést.
Színe: sötétkék, arannyal foltokkal

Lepidolit

A változás köve. Rendkívül hasznos a stressz és a depresszió csillapításában. Lítium tartalma segít a hangulatváltozások és a rögeszmés depresszió felszámolásában. Kiváló minden érzelmi vagy szellemi függőség megszüntetésére; támogatja a szenvedélybetegségekből és bármilyen bántalomból való megszabadulást, beleértve az anorexiát is. Mint az “átmenet köve” szétosztja és újjászervezi a régi pszichológiai és viselkedési mintákat, ösztönzi a változást. Erősíti a függetlenséget, és arra sarkall, hogy önerőből érjük el a céljainkat.

Színe: Rózsaszínes lila, bíbor

Malachit

A szülésznők köve. Erős védelmező kő, de óvatosan kell  vele bánni, mert mérgező,  ha porát vagy elixírjét belsőleg használjuk. Nagyon erős védelmező kő, elnyel minden negatív sugárzást (röntgent is), elektroszmogot. Minden otthonban lenni kell egy ilyen kőnek. Az új évezred egyik legfontosabb gyógyító köve lesz. Rendkívül sokoldalú gyógyító kő. Főleg hat a görcsökre, a menstruációs görcsökre is, megkönnyíti a szülést, együtt rezeg a női ivarszervekkel. Csökkenti a vérnyomást, az ízületi gyulladást, a cukorbetegséget, a savasodást, gyógyítja  a daganatokat, a hasnyálmirigyet, a mellékpajzsmirigyet,  az asztmát, erősíti az immunrendszert,  méregtelenítő hatású.
Színe: zöld

Magnezit

Agyra ható kő. Az agyra hasonlító kőnek magas magnézium tartalma van. Nyugtató hatással van az elmére, a két agyfélteke között harmóniát teremt. A harmadik szemre helyezve segíti a vizualizációt. Hasznos a feltétel nélküli szeretet gyakorlásában. Méregtelenít és semlegesíti a testszagot, görcsoldó, izomlazító, hat a menstruációs – gyomor – bél – és ér görcseire. Csökkenti a koleszterin szintet, megakadályozza az érelmeszesedést és a szívtáji szorító fájdalmakat.
Színe: fehér, szürke

Moha achát

A felszabadulás köve. Megszabadít a nyomástól és a terhektől. Jó hatással van a szívre és a szívcsakrára, segíti a májat, az epét, a gyomrot és a hasnyálmirigy problémákat, csillapítja a lázat, tisztítja a szöveteket és a nyirokrendszert. Tudatossá tesz, javítja a kommunikációt. Kiegyenlíti a jin és a jang energiákat.
Színe: zöld, fehér

Napkő

Életörömöt és jó természetet ad át, erősíti az intuíciót. Ha úgy érezzük, hogy az élet semmi jót nem tartogat számunkra, segít megtalálni az örömünket; és arra ösztökél, hogy ne hagyjuk el magunkat. Megtisztítja a csakrákat, fényt és energiát biztosít; s lehetővé teszi, hogy az igazi énünk boldogan kiragyogjon. A napkő rendkívül hatékony módon távolítja el azokat a “horgokat” amelyeket mások akasztottak ránk akár a csakránkba, akár az aurába. Így szívják el az energiánkat. A napkő azonban ennek a kapcsolódásnak szeretetteljes módon véget vet, és rendkívül hatásosan vágja el a gúzsba kötő köteléket. Mindig tartsuk magunknál a napkövet, amikor nehhezen mondunk nemet, és folyamatosan áldozatot hozunk másokért. Optimistává és lelkessé tesz: pozitívan állunk hozzá a történésekhez.  napkő serkenti az öngyógyító képességet, szabályozza a vegetatív idegrendszert és összehangol minden szervet. Segítséget jelent a porcproblémákra, a reumára, valamint általános érvénnyel a fájásokra és a fájdalmakra.

Gold Sand avagy a mesterséges Napkő.

Ez egy üveg-kő, melyben réz szemcsék vannak egyenletes eloszlásban. Ezek is természetes anyagok, és bár az előállítási körülményeket mesterségesen generálják attól még rendelkezik segítő, gyógyító hatással. A Mentális és emocionális átalakulás kövének is tekinthetjük.Segíti az együttműködéshez való készségek fejlesztését, így rendkívül jó csapat építő. Kitűnő semlegesítő kő, mely a környezetünkben lévő negatív energiák semlegesítésében játszik fontos szerepet.. Erősíti a fizikai dolgok kellemes, lágy megélését és tanításra ösztönöz.

Színe: sárga, narancssárga, vöröses–barna.

Obszidián

A védelem köve. Olyan erős védelmet nyújt, mint a páncél. Rendkívül gyorsan és nagy erővel fejti ki hatásait, óvatosan kell  vele bánni. Blokkolja a geopatikus stresszt. Elnyeli a negatív spirituális hatásokat. Jótékony hatással van az érzelmi és a fizikai emésztésre. Méregtelenít, megszünteti a blokkokat és a feszültséget. Oldja a  görcsöket, enyhíti a fájdalmat,  csillapítja a lázat, az ízületi gyulladást, használható megnagyobbodott prosztata betegség esetén is.
Színe: fekete, kék, zöld, vörös, ezüst, szivárvány

Olivin

A függetlenség köve. Védelmező kő, kiegyensúlyozottá tesz, fejleszti a koncentrációs készséget, szabályozza az anyagcserét és a  belső szervek összhangját, segíti a testidegen anyagok kilökődését, tisztítja a májat és az epét. Segít az újrakezdésben. Másik nevén Peridot.
Színe: zöld, zöldes barna

Opál

A láthatatlanság köve. Az élni akarás köve. Finom a rezgése, érzékeny kő. Segít az extraszensz és misztikus képességek felélesztésében. Védelmet nyújt, ha megfelelően van programozva. A szerelemmel, a szenvedéllyel, a vággyal és az erotikával hozzák összefüggésbe. Csábító kő, felszabadítja a gátlásokat. Gyógyítja a Parkinson-kórt, a lázat, tisztítja a  vesét és a vért, szabályozza az inzulintermelést, megkönnyíti a szülést, csillapítja a menstruációs problémákat (a sötét színek).
Színe: fehér, rózsaszín, fekete, kék, sárga, vörös, narancsos

Ónix

A titoktartás  köve. Előrevisz az időben, bepillantást enged a jövőbe. Fokozza az életerőt. Megőrzi mindannak az emlékét, ami a viselőjével történt. Ez a tulajdonsága hasznos a lelki traumák oldására. Kézben tartva  alkalmazható régi fájdalmak és bánat gyógyítására.
Színe: fekete, szürke, fehér, kék

Pirit

A Nap köve. Segít nevetni magunkon, megszabadít a boldogtalanságtól, fájdalomcsillapító hatású, enyhíti a menstruációs panaszokat, erősen védelmez mások negatív gondolataitól, erős fáradtság esetén a rossz energiaáramlatoktól. Vasat tartalmaz.
Színe: arany

Rodokrozit

Önzetlen szeretet és a könyörületesség köve. Dinamikus és pozitív életszemléletre nevel. Kitűnő a hatása a szívre és a kapcsolatokra, különösen azoknak akik úgy érzik, hogy nem szeretik őket. Kiváltképpen a szexuális zaklatás gyógyítására megfelelő. Lélektársat vonz, bár ennek megtapasztalása nem feltétlenül olyan boldogító, amint azt reméljük. A rodokrozit arra tanítja a szívet, hogy ne törjön össze, ha fájdalmas érzéseket kell átélnie, és megszüntetni a visszautasítást.Elősegíti a pozitív hozzáállást és az álomállapotokat, fokozza a kreativitást. Megtisztítja a keringési rendszert és a veséket, helyreállítja a gyengülő látást, normalizálja a vérnyomást, stabilizálja a szívverést, valamint erősíti az ivarszerveket. Tágítja a véredényeket, csillapítja a migrént. Az elixír segítséget nyújt a fertőzésekre, erősíti a bőrt.

Színe:rózsaszíntől a narancssárgáig

Rodonit

Elsősegélynyújtó kő. Gyógyítja az érzelmi sokkot és a pánikot. Mindennek megmutatja a két oldalát. Sebgyógyító, enyhíti a rovarcsípéseket, fokozza a termékenységet, csökkenti a tüdőtágulást, az ízületi gyulladást, az autoimmun betegségeket, a sclerosis multiplexet. Bevonzza a lélektársat.
Színe: rózsaszín vagy vörös

Rózsakvarc

A végtelen béke köve. A legfontosabb kristály a szív és a szívcsakra számára. Megnyugtatja a szívet, nyugtat, biztat, bevonzza a szerelmet. A meglévő kapcsolatokban visszaállítja a bizalmat, a harmóniát. Segíti a mellkas problémáit, gyógyítja a tüdőt, a veséket, fokozza a termékenységet.
Színe: rózsaszín

Rubin

Az életerő köve.  Jól hat az energiákra, az életerőre, kiegyensúlyozottságot biztosít. Serkenti a szívcsakrát , egyensúlyban tartja a szívet. A boldogság követésére bátorít. Elősegíti a bőséget, segít megtartani a gazdagságot és a szenvedélyt.  Átalakítja a haragot, eltávolít mindent az utunkból, ami negatív.
Színe: vörös

Smaragd

A végtelen türelem köve. Erősíti az életkedvet, a családi boldogságot, az összhangot, a feltétel nélküli szeretetet. Egyensúlyban tartja a párkapcsolatot, megnyitja a szívcsakrát. Gyógyítja az arcüreget, a tüdőt, a szívet, a gerincoszlopot, az izmokat, a szemet, méregteleníti a májat, csökkenti a cukorbetegséget. Kiűzi a mérget a szervezetből, és segíti a rosszindulatú betegségek gyógyulását.
Színe: zöld

Szelenit

A békesség köve. Ősi kő. Megnyitja a koronacsakrát, biztosítja a tiszta tudatot, elérhetővé teszi az angyali tudatot. Békességet nyújt, fokozza a telepátiás képességeket kézben tartva.  Használatos védelmet nyújtó kristályrács készítésére. Legerősebben hordozza magában az új rezgést a Földön. Véd az epilepsziás rohamoktól, kitűnő hatású szoptatáshoz és gyermekgondozáshoz.
Színe: tiszta fehér, narancssárga, kék, barna, zöld

Szodalit

Az egyensúly köve. Nyugtatja az elmét, megszünteti a szellemi zűrzavart.  A magasabb rendű tudatból a fizikai szintre hozza az információt. Segíti a tobozmirigy működését, javítja a harmadik szemet. Igazságérzetre nevel. Egyensúlyban tartja az anyagcserét, tisztítja a nyirokrendszert, serkenti az immunrendszert, gyógyítja a torkot, a hangszálakat, a gégét, csökkenti a lázat,  a magas vérnyomást. Érzelmi egyensúlyt biztosít. Elűzi a félelmet, a fóbiát, a bűntudatot, enyhíti a pánikrohamokat.
Színe: kék

Tigrisszem

Az erő köve. Talizmánkő, védőkő. Összekapcsolja a Föld energiáját a Nap energiájával. Kiegyensúlyozza az alsó csakrákat, serkenti a kundalini energia emelkedését.  Egyensúlyba hozza a jin és a jang energiákat. Csökkenti a depressziót, jókedvre derít. Jótékonyan hat a szemre, fejleszti a sötétben való látást.
Színe: barna-sárga

Turmalin

Sámánkő. Szorosan kapcsolódik  a tündérvilág energiáihoz. Megtisztítja és kiegyensúlyozza a csakrákat és az aurát, védőburkot képez a test körül. Elősegíti az önbizalmat, önmagunk és mások megértését, enyhíti a félelmet. A negatív gondolkodásmintákat pozitívvá alakítja. Hatásos a daganatos betegségekben.
Színe: fekete, barna, zöld, rózsaszín, vörös, sárga, kék, görögdinnyeszínű, kék-zöld

Türkiz

Gyógyító kő. Talizmánkő, védőkő, tisztító kő.  Segíti a kommunikációt a fizikai és a spirituális világ között. A torokcsakra köve. Belső nyugalmat biztosít, erősíti a fizikai és a lelki immunrendszert, regenerálja a szöveteket, gyógyítja az egész testet, különösen a szemet, a hályogot is. Csökkenti a savasodást, a köszvényt, a reumás fájdalmakat, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő és fájdalomcsillapító  hatású.
Színe: türkiz, zöld vagy kék

Tűz achát

Erős védelmező kő. Védőpajzsot épít a test köré, visszafordítja az ártó szándékot, még a sajátunkét is. Gyógyítja a gyomrot, az endokrinrendszert, a keringési zavarokat, erősíti a belső látást, életerővel tölti fel a testet, aktiválja a gyökércsakrát. Hosszú időn át viselhető.
Színe: barnásvörös, narancssárga, kék

Unakit

A látomás köve. Összehangolja az érzelmeket a spirituálissal. elősegíti a lábadozást és a felépülést a súlyosabb betegségek után. Jótékonyan hat a reproduktív rendszerre; ahol szükséges, megkönnyíteni a súlygyarapodást; hasznos a kismamáknak, hogy a terhesség egészségügyi szempontból problémamentes legyen, valamint serkenti a bőrszövet és a haj növekedését. A környezetünkben elhelyezve – legyen az akár egy nagyobb darab, akár több kicsi, koptatott kő egy tálban – nyugodt, finom energiát biztosít; és megsemmisíti a televízióból, számítógépből áradó elektromágneses szennyeződést, ha a rájuk vagy mellé tesszük.

Színe: zöld-rózsaszín

Vörös korall

Ez az óceánok mélyéről származó gyönyörűség a színe miatt a vért jelképezi. Erősíti a vérképzést és a veseműködést. Védelmező hatása van. A mindennapi stresszhelyzetekben való megfeleléshez. A Vörös Korall különleges gyógyító, tisztító, energiával rendelkezik mely újrateremti. Segítséget nyújt a veszélyhelyzetekben és a személyes szerencsétlenségek elkerülésében. Emellett bátorságot ad a Egyben az otthon, a biztonság és a jólét köve is.

Színe: vörös

Chat megnyitása
1
Close chat
Szia! Köszönjük, hogy meglátogattál minket. Nyomd meg a Start gombot, hogy beszélhess velünk. :)

Start