Színek hatásai

Színek hatása szervezetünkre mentális és fizikai szinteken


Arany

Az arany a Nap és a pénz színe,a hatalmat és a gazdagságot jelképezi. Ha szereted az aranyat, azt mutatod meg a külvilágnak, hogy tehetős vagy, materiálisan gondolkodsz. De ez a csillogó, fémes árnyalat erősíti az inspirációt, segít a félelem, a bizonytalanság és a pénzzel, anyagiakkal kapcsolatos boldogtalansággal szemben.

Barna

A föld színe. Segít számunkra két lábbal a földön maradni. Ebből adódik, hogy az anyaság, gondoskodás, termékenység, szorgalom jelentése. Anyagi szimbólum, segít a sikeresség és a biztonság megteremtésében. Ezen kívül az ösztönszféra kifejezője.

Ezüst

Az ezüst az udvariasság és az előzékenység árnyalata, inteligenciáról, logikus gondolkodásról, pontosságról árulkodik. Ráadásul pont ezeket a területeket fejleszti az agyban, de önállóbbá, magabiztosabbá is tehet. Ha biztonságra és harmóniára vágysz, illetve tisztán, logikusan, ugyanakkor nyugodtan szeretnél viselkedni és beszélni, akkor viselj ezüstöt, vagy dekoráld az otthonodat fémből készült vagy fémszínű tárgyakkal.

Fehér

A Hold színe az egyéb ásványok erejének felerősítésében játszanak fontos szerepet a fehér és átlátszó kövek. A női princípium szűzi aspektusát, az ártatlanságot jelképezi, de az égi istenek állatainak színe is, így pl. Zeusz, mint fehér hattyú; a Buddha születését jelző álom elefántja; a Szentlélek galambja. A fehér szoros kapcsolatban áll a halállal és az ehhez kapcsolódó rituális tárgyakkal. Magasztos, bölcs megjelenés, a lélek győzelmét jelenti az anyag felett.

Fekete

Teljesség és az üresség színe.Olyan helyzetekben kívánhatjuk ezt a színt amikor csalódottak fáradtak, csüggedtek vagyunk. A Tanító és  kreatív énünkre hat. Ha valaki túl sok feketét hord, hiányozhat valami az életéből. Ezen kívül a fekete mindig bátorít, hogy azt alkalmazzuk, amit tudunk, és ne azt, amit látunk. Képes a káoszból rendet teremteni. Fekete erőt és tekintélyt sugároz; formális eleganciát sugárzó szín.

Kék

A megnyugvás, a tiszta nyitott és komoly emberek színe. Azok számára szintén megnyugtató, akik tartanak a bezártságtól, vagy asztmában szenvednek, mert a kék egyfajta tágasság érzetet sugall. Emiatt alvászavar és idegesség esetén is kiváló választás. Segíthet gyulladásos panaszoknál, de a klimax időszakának esetleges kellemetlenségeit is könnyebbé teheti. A tisztánlátás és a befelé fordulás megélésében hasznos társ egy ilyen ásvány. Sötétebb árnyalatai bebocsájtást engedhetnek a mélyebb rétegeink feltárásába, régi emlékek és tettek megértésében, felelevenítésében.

Lila

A legerősebb energiával rendelkező szín azonban sok elentmondást hordoz magában. Alapvetően erősítő hatású, főleg spirituális síkon hat. Segít utat találni önmagunkhoz és közben megvéd a negatív energiáktól. Emellett elsősorban a gyulladásos megbetegedéseken segít, de nyugtató, emlékezetjavító hatása sem elhanyagolható.

Narancssárga

A narancs melegséget árasztó szín. Immun erősítő, energetizál, szabadságra, mozgásra, aktivitásra késztet, igazi motivációs színnek is nevezhetjük. Élénkítő, frissítő hatású, kirángat a melankóliából, depresszióból. Kreativitás és a harmonikus érzelem megélésében is segítségünkre lehet. A narancs színű ásványok ezen kívül erősítik a véredények falait, anyagcsere szabályzó hatásuk is ismert és jól hatnak a nemi erőre. Reumás tünetek enyhítésére, pajzsmirigy- és egyéb hormonproblémákra, bőrbetegségek, emésztési zavarok kezelésére is használható, valamint görcsoldó hatása is van.

Rózsaszín

Boldogság színe. Ha magad elé képzelsz egy szép rózsaszín rózsaszálat vagy egy kardvirágot, máris megtelik a szíved-lelked boldogsággal. Az idealizmus, az együttérzés, a finomlelkűség és a rend árnyalata, ugyanakkor fokozhatja a naivitásodat, jóhiszeműségedet is. Ha lelki megrázkódtatás ér, remek “elsősegély” . Nem csak megnyugtat, hanem erősíti a belső békédet és szabadságodat is.

Sárga

A sárga mint ahogyan a napfény is hevülést, lelkesedést hozza az életünkbe. Stimuláló hatású, élénkíti az idegrendszert, serkenti az agyi és mentális tevékenységet. Elősegíti a kalcium feldolgozást, ezért csontritkulásos betegek gyógyításában hasznos lehet. A sárga szín hatásos lehet továbbá gyomor-, máj-, vagy epeproblémák kezelésében: emésztési zavarok, étvágytalanság esetén nagyon jó, elűzi a puffadást, a hányingert. De cukorbetegeknek is érdemes kipróbálni, szorongás esetén szintén alkalmazható. Mentálisan pedig a mindennapok történésinek a feldolgozásában segít.

Vörös

Energikus szín, a forróság, a szerelem, a szexualitás jut róla eszünkbe, valamint kapcsolatba hozható a termékenységgel is. A vörös hatására gyorsabban ver a szív, felgyorsul a vérkeringés és. Izgató, stimuláló hatású, keringést serkentő tulajdonsága miatt nagyon jó a különböző testfunkciók élénkítésére, de a tehetségre és az életben tenni akarásra is hatással van. Ez annak köszönhető, hogy felerősíti a bennünk lévő tűz erejét, ezzel megemelve teljesítőképességünk határát.
Továbbá fájdalmas menstruáció, izomgörcs, lassú vérkeringés, vérszegénység, székrekedés, terméketlenség, gyenge izomműködés esetén is alkalmazható. Ugyanakkor izgató hatása miatt szívbetegek, magas vérnyomással közdők, asztmások és epilepsziás betegek számára nem ajánlott.

Zöld

A színspektrum középső színe, így a harmónia jelképe. Az élet, a természet színe is egyben, ezért megnyugtat.A zöld ásványok a szív harmóniáját és egyensúlyát képesek helyreállítani és fontos szerepük lehet az idegrendszer regenerálásában. Fáradt szemre, kimerültségre tökéletes gyógyszer, javítja a koncentrációt, nem véletlenül voltak zöldek az iskolai táblák. Inkább tudati szinten hat a zöld szín, nyugalmi állapotba hoz lelkileg, érzelmileg is. Daganatos betegségek kezelésében érdemes alkalmazni, mert elősegíti az izom- és szövetgyarapodást, ellenben a túlburjánzó sejtnövekedést gátolja. Fertőtlenítő hatása elismert.

Chat megnyitása
1
Close chat
Szia! Köszönjük, hogy meglátogattál minket. Nyomd meg a Start gombot, hogy beszélhess velünk. :)

Start